Sommarens sista bloggpost!

Hej alla fina. Här jobbar man på! Några arbetsdagar kvar innan det är dags för mig att ta ledigt. Det var varit ett omtumlande år och jag är nog inte riktigt där jag hade tänkt denna sommar. Jag trodde kanske att nu när jag pluggat färdigt så skulle jag ”hinna” starta upp någon typ av verksamhet inom kost och livsstil men jag har helt enkelt få tacka nej. Jag hinner inte!

Och det är ju helt ok faktiskt. Jag behöver nog veta mer vad det är jag vill fokusera på. Som denna blogg, är lite osäker på vad den skall syfta till. Kanske låter jag den vila i höst. Jag vet ju att många läser och det är jätteroligt med alla mail ni skickar.  Men ändå liksom.

Det som ändå får mig att vilja skriva här är ju att det är många som har det lite tufft med sina livsstilsval. Att man inte ser skogen för alla träden. Att man känner sig frustrerad över sin egna situation och inte vet riktigt var man skall börja eller ”ta tag i” först.

De som hör av sig till mig och som vill få coachning är just det man behöver hjälp med. Att man skall hitta sin egna ”lösning”. Att leva som jag gör passar mig och jag skulle inte vilja att fler lever exakt som jag gör. Det gäller att hitta sin egna väg som innebär att man inte känner för stora restriktioner eller att man behöver göra avkall på det som är viktigt.

Många tror kanske att jag lever på grönkål och kombucha hela dagarna? Men så är det ju verkligen inte. Jag vill njuta men inte hela tiden, och varje dag. Som nu i helgen t ex då jag hade ett försenat kalas. Visst hade jag kunna hitta ett nyttigare sätt att baka kärleksmums eller fryst cheesecake men är det kalas så är det! Då kör vi liksom på. Det innebär inte att jag varken vill eller bör äta på det sättet varje dag.

Något som många frågar om är alkohol, hur ”farligt” ? Och till skillnad mot t ex rökning så tycker jag inte att man skall sluta dricka alkohol. Rökning är bara farligt, finns inget bra. Vin och öl innehåller både energi, bra bakterier och näring. Meeeeehn med en viss reservation vill jag säga. Jag menar inte att man skall få i sig alla sina kalorier och B-vitaminer genom att dricka öl 🙂 Och det som på många sätt kan ställa till det för dig är ju allting runtomkring. Jag menar, man sitter ju inte med ett glas vin och suger på det en hel kväll? Ofta blir det kanske fler glas och chips, ost och nötter till? Blir man dessutom bakis dagen efter så vill ju kroppen gärna äta fett och socker. När vi dricker alkohol så vill ju kroppen också göra sig av med det då det uppfattas som ”gift”. Vi förbränner alkohol i levern först, det dämpar därför annan förbränning. Det finns också andra effekter som påverkar hjärnan vilket gör att vi faktiskt skall ta det lite lugnt och inte per default ta ett glas vin istället för en kopp kaffe. Beroendeproblematiken är ju dessutom ett mycket stort samhällsproblem som skapar många offer och tragedier varje dag, för både vuxna och barn.

Så på frågan om alkohol gör att man går upp i vikt? Ja och nej, det beror lite på hur du dricker och vilka förutsättningar du har. Precis som med mat så är det bra att tänka på varför man vill dricka eller fortsätta dricka? Det finns jättemånga goda alternativ, så låt säga att du efter glas 2 säger -tack, det räcker! Nu kör jag på med alkoholfritt resten av kvällen. Låter det tråkigt? Påverkar det hur du uppfattar dig själv och i så fall i ”gruppen”? Är du orolig för hur det uppfattas i den kontext du befinner dig? Fler och fler väljer faktiskt att ta det nyktert eller att trappa ner lite. Jag dricker en bråkdel av den mängd jag lätt och ledigt fick i mig för två år sedan. En vit månad händer ganska ofta utan att jag ens tänker på det, men jag njuter också mer när jag väl tar ett glas, som i lördags. Ojojoj.

Så mina kärna vänner! Ha en fin sommar och härlig semester! Unna dig allt gott du vill. Andas djupt och förundras över allt som är vackert. Var tacksam och våga säga ”nej tack”, när det känns rätt att göra det och för att du vill. Du behöver inte bevisa något alls. Och det är det som är så skönt, väldigt få bryr sig. Alla har fullt upp med sig själva. Do you!

Var rädd om dig. Du är fantastisk! <3

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.